Epoksi Boya

Epoksi boya, suya, asitlere ve alkaliye dirençli, zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Çatlağa doldurulmuş epoksi boya yapıştırıcısı, çatlağın yarattığı süreksizlik ortamını sürekli duruma dönüştürür, çatlağın her iki tarafını çatlak boyunca sürekli olarak birbirine bağlar ve gerilme birikimlerini önler.

Endüstriyel üretim tesisleri, gıda üretim tesisleri, tekstil fabrikaları,ilaç fabrikaları, entegre büyükbaş hayvan çiftlikleri süt sağım ve sağmal üniteleri, hastaneler, okullar, elektrik santralleri, depolar, yükleme boşaltma alanları, montaj alanları, oto galeri, gösteri alanları, boyahane ve bakım üniteleri, otoparklar, servis alanları ve benzeri tesislerde, betonun aşınma, darbe ve kimyasal dayanımını arttırmasından ötürü zemin kaplaması olarak da da kullanılmaktadır.

Epoksi Kaplama alanların, tozumazlığın artması, çeşitli sıvıların emiliminin ortadan kalkması, kolay temizlenebilmesi ve bakteri oluşumunun engellenmesinden dolayı hijyen standartları yükselir.

Epoksi Boya da Dayanıklılık

Fayanslarını boyatmak isteyip ilgili boya hangisi bilmeyenler için,veya zemin kaplama için çözümler arayanlar için Epoksi Kaplama sistemleri ve yapılabilecekler.Epoksi toz, kir ve leke tutmaz, tozutmaz, su geçirmez. Epoksi Kimyasal etkilere dayanıklıdır.Sürtünme ve aşınmaya dayanıklıdır.

Epoksi Boya Tarihçe

Epoxy sözcüğü Yunanca iki önekten türemiştir: “üzerinde” anlamına gelen “epi” ve “keskin/asitli” anlamına gelen “oxy”. Zemin üzerine yapılan kaplama işleri için bu isim verilir.Tarihi boya kadar eskidir.Mısır’da bulunan 5.000 yıl öncesine ait bir mumyanın tutkallı boyalı kumaş şeritlerine sarılmış olduğu görülmüştür.M.Ö. 1000 yıllarında Fenike’nin Sur (Tyre) şehri mor boyasıyla tanınmıştı. Bu boya Uzak Doğu’daki bazı bitkilerden elde edilmekteydi. Teb’de bulunan M. Ö. 3000 yılına ait bir elbisenin çivitle boyandığı da anlaşılmıştır.

Epoksi boya için Temizlik

Epoksi boyanın temizliği kolaydır, hijyeniktir, Epoksi boya bakteri üremesine izin vermez.Epoksi boya hızlı ve kolay uygulanabilir, kürlenme süresi kısadır.

Epoksi zeminler evlerde en çok salon, yatak odası, banyo ve koridorlarda kullanılıyor. İstendiğinde duvarlara uygulanabilse de bu çok sık tercih edilmiyor. Banyo döşemelerinde ıslak zeminin kaymasını önlemek için kumlu, garaj döşemelerindeyse lastik kaymasını engellemek için portakal kabuğu dokulu ya da kumlu epoksi kaplamalar yapılması gerekiyor.

Hangi Zeminler İçin Epoksi Boya

Hava değişiklikleri, yüksek sıcaklık ve güneş ışınları epoksi için zararlı. Bu yüzden teraslara ve açık alanlara uygulanması sakıncalı. Hava değişikliği ve sıcaklık, epoksinin zeminden ayrılmasına neden oluyor. Ancak güneş altında kalmadığı takdirde 60 derece sıcaklığa kadar etkilenmediği için banyolarda rahatlıkla kullanılabiliyor. 60 derecenin üstünde sıcaklığa maruz kalan alanlar için poliüretan katkılı olanlar tercih edilmelidir.

Epoksi Uygulama Firması

Epoksi ile Dekoratif Boya

Epoksi boya kaplama sistemleriyle zemine değişik desenler de verilebiliyor. Örneğin; duvardaki bir tablo veya istediğiniz bir resim zemine yerleştiriliyor ve üzeri şeffaf epoksi ile kaplanıyor. Seçeneğiniz neredeyse sonsuz…

Zeminde renk isterseniz, beyaz, siyah, bej, mavi, gri, sarı, turuncu arasından seçim yapabilirsiniz. Büyük alan uygulamalarında, tercihe göre yeni renk de yaratılabiliyor. Mevcut epoksi kaplamalarınızdan sıkıldığınız zaman üzerine farklı renk attırarak yenileme imkanınız da var. Ayrıca kaplamaları istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz de.

Epoksi Boya da Şartlar

Epoksi kalınlıkları, 4 milimetre ile 1,5 santim arasında değişiyor. Kullanacağınız kalınlık, mekana ve zemine konacak ağırlığa göre belirleniyor. Kullanım süreleri de seçilen kalınlığa, çevre koşullarına ve kullanım şekillerine göre değişiyor. İnce kaplamalar üç-dört yıl, orta kalınlıktaki kaplamalar beş-sekiz yıl, en kalın kaplamalar da 10 ila 15 sene dayanabiliyor.

Epoksi sağlam bir malzeme, fakat ortaya dümdüz bir zemin çıktığı için, en ufak bir leke, zemin bozukluğu, baloncuklar ve çizilme kolaylıkla göze çarpıyor. Bu yüzden çok titiz kullanılması gerekiyor. Oluşacak lekelere karşı temizleme işlemi için de profesyonel temizlik hizmeti almak lazım.

Uygulanacak mekana göre dayanıklılık durumuna göre epoksi çeşitleri vardır.Doğru ürünün uygulanması için yerinde keşif yapmak önerilir.Örneğin aşağıda Asit odaları gibi mekanlar için daha farklı boyalar kullanılılır.

Epoksi Boya uygulaması için lütfen bizimle irtibata geçiniz.Her konuda desteğimiz olduğunu bilmenizi isteriz.

İletişim:0216 576 7988

WhatsApp & Bilgi Hattı: 0532 611 27 05

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir